Ziedu laiks


Ziedu laiks ir sācies un tā kulminācija ir ābeļu un ceriņu ziedēšana. Ābeles vēl īsti nav sākušās, zied vien agrās šķirnes, pārējās vēl zemajā startā. Arī ceriņi vēl tikai iesildās. Pagājušajā nedēļā biju aizskrējis līdz Rīgai, tur jau ābeles bija kupenās.
Vēsais pavasaris ir iekavējis augu attīstību. Arī bitēm šāds pavasaris nav īsti pa prātam. Maz ir bijis dienu, kad nāk putekšņi un nektārs. Daudz vēja, aukstu nakšu un dienas ap 2o grādiem, labi ja pāris. Tomēr saimes ir attīstījušās un jācer, ka kļūs siltāks. Šodien arī pie 15 grādiem bija labs iemesums un varēja strādāt pie saimēm.
Šeit viens rāmītis no B102 meitas, kura sēklota pagājušogad stacijā.

Novietnes kļūst aizvien zaļākas un sāk prasīties pēc trimmera.

 

Arī meža zvēriem dzīve kļūst zaļāka.

Satiku arī medņu vistu. Netālu no mājas ir 3 riesti un divos šogad esmu redzējis vistas.

Bites jāņogās. Sarkanajā.

Un melnajā- upenēs.

Tulpēs notiek vingrošana.

Kļavas jau noziedējušas, tās bija bagātīgs putekšņu un nektāra avots.

“Tiina” pagaidām ir vienīgā šķirne, kura pilnos ziedos.

Laiks ir vēss, bet mitruma netrūkst- zāle aug griezdamies. Pirmā pļaušana šodien. “Auksis” pirmie ziedi pavērušies.

4 comments

  1. Sveiks, Ainar! Vai pastāv iespēja kaut kādā veidā piekļūt ierakstiem pirms wordpress laikiem? Ļoti daudzos rakstos ir atsauce uz iepriekšējās burtnīcas rakstiem, kā arī pieļauju, ka tie ir piesātinātāki ar emocijām no dravas. Vārdu sakot, ir ļoti liela interese iepazīties ar šī bloga sākumrakstiem!

  2. Sveiki! Atvainojos par novēloto atbildi- tikai tagad sameklēju failu. Skumjā lieta ir tā, ka viena daļa no 55 pirmswordpresa laika ierakstiem laikam gājuši zudumā. Blogs.lv jau kādu laiku nedarbojas un ieraksti nav atrodami arī arhīvos. Kādreiz biju iekopējis visu saturu Word failos, bet atradu tikai vienu šo failu. Varu to aizsūtīt.

  3. Sveiks, Ainar! Skumji, ka ieraksti zuduši. Mūsdienām raksturīgi – cik strauji informācija rodas, tikpat strauji tā mēdz arī pazust. Varbūt sava veida līdzsavara process. Būšu pateicīgs, ja nosūtīsiet man vēl atlikušos ierakstus, un ceru, ka atlikušie kaut kur pacietīgi gaida, kad Jūs viņus atradīsiet.

Komentēt